• slider-img

De beixo filosofie


Een beixo past in ieders leven. Of je nu forens bent of dat je er alleen in het weekend met de fiets er op uit trekt, je beixo past zich aan en gaat met je mee. Want, we kunnen ons voorstellen dat je niet voor ieder doel een verschillende fiets wilt hebben. Daarom is een beixo puur multifuctioneel. Hij kan mee op vakantie op de boot, maar ook mee in de trein. Je rijdt er comfortabel een dagtocht op, maar ook zoef je door de drukke stad. Je maakt 'm in een handomdraai klein, zodat ie makkelijk en veilig kan worden opgeborgen. Handig, dat is het uitgangspunt van beixo.


Hoe is beixo ontstaan?


Zo is ook de beixo compact ontstaan: de traditionele vouwfiets heeft kettingaandrijving maar geen kettingkast. Dat is niet handig, want juist bij een vouwfiets heb je meer contact met de fiets waardoor jij of je kleding snel vuil worden.

Snaaraandrijving biedt geen echte oplossing want ook een snaar geeft op den duur vuil af. Een gesloten cardan-aandrijving is daarom de enige oplossing voor een echt schone (vouw-)fiets...


De basis van de gebruikte techniek is bijna net zo oud als de fiets zelf. De uitvinding van cardanaangedreven fietsen stamt uit het einde van de negentiende eeuw. Zij waren toen razend populair, omdat de wijde kleding uit die tijd niet in de ketting kon komen, met alle gevolgen van dien. De eerste cardanassen waren van gietijzer, loodzwaar dus. En omdat het lange tijd niet mogelijk was de as te combineren met versnellingen viel het system uit de gratie.


Tegenwoordig is de combinatie met versnellingen, door moderne productietechnieken, wel mogelijk. Hierdoor kunnen de voordelen van deze aandrijving (schoon, onderhoudsarm en veilig) weer volop worden benut. Ook is de beixo-cardanas extreem duurzaam. Vandaar dat wij er twee jaar garantie op kunnen geven.