• slider-img
Blokart is ontworpen in 2000 door de Nieuw Zeelander Paul Beckett en heeft sindsdien de wereld verovert. Blokart is een compacte strandzeiler/landzeiler, een door de wind aangedreven tuig op 3 wielen met een zeil, bestuurd met de handen. Blokart rijden is een snel groeiende fun sport die in 2002 naar België werd gebracht. Inmiddels telt België meer dan 250 beoefenaars en zijn er zo’'n 12.000 wereldwijd. Cross-country-zeilen of eco-karting, zo wordt het rijden met een Blokart ook wel genoemd. Het rijden met een Blokart geeft namelijk dezelfde sensaties als karting, maar dan zonder de CO² uitstoot, of geur- en lawaaihinder. Met snelheden die bij windkracht 6 Beaufort tot ver boven de 70 kilometer per uur kunnen oplopen (het wereld record staat op 102 km/h!) is dit per definitie een spectaculaire en attractieve outdoorsport.
De blokart is een standaard ontwerp en is daarom ideaal voor zowel recreatief gebruik als voor wedstrijden. Zo kan iedereen, van kinderen tot grootouders, van rolstoelgebruikers tot adrenaline junkies, genieten van het blokarten.

Met een gewicht van maar 29 kg en een lengte van nog geen 1 meter 20 past de blokart gemakkelijk in de kofferruimte van de meeste auto's. Binnen enkele minuten tuig je de blokart op tot een prachtige landzeiler zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt.


Vanwege de compacte afmetingen en de extreme mate waarin je met de blokart kan manoeuvreren kan je met de blokart bijna overal rijden. Uitstekende plekken zijn strand, parkeerplaatsen, recreatiegebieden, zelfs tennisbanen en ook op het ijs! Je kan van je blokart ook een catamaran maken, zie katalyst


      
pro

      
 

material

finish

chassis

304 stainless Steel

polished

mastbase

304 stainless Steel

polished

backrest

304 stainless Steel

polished

floor

stainless steel

brushed

fork

alloy / SS

alloy

footbar

304 stainless Steel

polished

tiller

304 stainless Steel

polished

seat

welded PVC

silver

fastner / bearings

all stainless steel

 

std. sail

5 colours